Кои се предностите на мобилните светла без сенки во операционата сала?

За едноставни операциони сали, барањата за инсталирање на конзолни светилки без сенки може да не бидат исполнети.Во тоа време, тие можат да изберат само вертикални светилки без сенки.Меѓутоа, бидејќи лекарот врши операција поради различните хируршки места и различните длабочини на пациентот, може да биде неопходно често да се движи и прилагодува хируршката светилка без сенка.Во тоа време, вертикалната светилка без сенка треба да може да се движи за да соработува со операцијата на лекарот.

Во споредба со хируршката светилка без сенка монтирана на таван, мобилната хируршка светилка без сенка ги има предностите што е едноставна за ракување и подвижна.За некои посебни прилики и опкружувања, можеби е незгодно да се користи хируршката светилка без сенка поставена на таван, па затоа е неопходно да се користи мобилната хируршка светилка без сенка.Денес ќе разговараме Погледнете ги предностите намобилна операциона сала светла без сенка.

мобилна светилка

1. Обвивката на абажурот е изработена од ABS материјал и прифаќа рационализиран ултра тенок дизајн за да се добие одличен ефект на ламинарен проток.

2. Прифатете топло бело меѓународно напредно LED како извор на светлина без сенка, заштита на животната средина, LED сијалица со мала потрошувачка на енергија, животен век на сијалицата: ≥50000 часа.

3. ЛЕР не произведува инфрацрвено и ултравиолетово зрачење, го забрзува постоперативното зараснување на раните и нема загадување со зрачење.

4. Температурата на бојата на ЛЕР е константна, бојата на температурата на бојата не е ослабена, мека и не блескава, многу блиску до природната сончева светлина.

5. Поделени во повеќе независни групи на извори на светлина, секоја глава на светилка е контролирана од двоен процесор, секоја група на LED извор на светлина е контролирана од специјален чип на коло, секој дефект на која било група нема да влијае на нормалната употреба на светилката без сенка.

6. Има напреден систем за контрола на двоен прекинувач.Кога контролната табла на светилката без сенка откажува, главата на светилката е опремена со брз прекинувач за итни случаи за да се обезбеди нормална употреба на светилката без сенка.Контролната табла на светилката без сенка се наоѓа на приклучокот на пружинската рака, а прекинувачот за допир на мембраната се бара да биде лесен за ракување и да не се оштетува лесно.


Време на објавување: 29 април 2022 година